Over mediteren

voordelen van meditatie

Ontspanning

Meditatie heeft al lang bewezen goed te zijn voor je gezondheid en je algehele welzijn. Alleen al dat je tijd vrijmaakt om tot rust te komen werkt stress verlagend, het heeft een gunstig effect op je bloeddruk en je gaat weer verder vanuit een kalm en rustig perspectief. 

Hartverbinding

Als we mediteren vanuit de stilte van ons hart brengt het je dicht bij jezelf. . Zo handelen we heel natuurlijk naar ons gevoel van liefde die de harmonie en eenheid voor alles weer herstelt.
We zijn dan verbonden  met onze ziel, met de Bron, God, het Universum, of al wat is, in verbinding met het veld van alle mogelijkheden. 


Focus

Mediteren verbetert je concentratievermogen. Dit geeft meer focus waardoor je bewust kunt kiezen wat je belangrijk vindt om energie in te steken en waarin niet. Je centreert je aandacht en energie voor een door jouw gekozen doel. Deze gebundelde energie geeft kracht en trekt mogelijkheden aan voor verwezenlijking van jouw doel. 

Samen Mediteren 

Mediteren in een groep versterkt het meditatieve energieveld waardoor het makkelijker is om te doen. Je kunt als het ware meevaren op de kalme energie van diepe stilte die er heerst.
Door het krachtige energieveld dat ontstaat stralen we de vredige ,kalme en stille energie van het Zijn ook uit naar elkaar en naar de weide omgeving.


Wil je zelf leren mediteren in stilte voor thuis, met veel achtergrond informatie over het hoe en waarom, kijk dan eens naar de cursus "leren mediteren".