Samen mediteren

 Wil je weten of meditatie iets is voor je?
Kom dan vrijblijvend een keertje meedoen.

We mediteren om de week op maandagavond van 20.00 - 21.00u. 
 

Wil je weten of dit iets voor je is? 
Kom dan vrijblijvend een keertje meedoen. Klik op de button "stuur een berichtje" hieronder.

 

"Als je meditatie beoefent, kom je uiteindelijk in contact met jezelf en al je gedachte patronen;
Je begint je
innerlijke dialoog te begrijpen.
Dan leer je deze te onderscheiden, te selecteren en te verwerpen;
En uiteindelijk leer je hoe met jezelf te werken”. -
 Swami Rama  - 


Meditatie kun je als een soort thuiskomen beschouwen. Door stil te zijn wordt je je weer bewust van je eigen innerlijke wereld van de ziel, je maakt contact met wie je werkelijk bent en je verbindt jezelf weer met je eigen creativiteit en inspiratie., met je innerlijke vreugde en wijsheid.

Op de vraag "Wat is het verschil tussen bidden en meditatie?" zei Swami Kriyananda:
"Bidden is ergens om vragen aan je hogere Zelf, de Bron of God, en meditatie is ontvankelijk zijn om het antwoord in je hart te ontvangen.


  

Over meditatie

Ontspanning

Meditatie heeft al lang bewezen goed te zijn voor je gezondheid en je algehele welzijn. Alleen al dat je tijd vrijmaakt om tot rust te komen werkt stress verlagend, het heeft een gunstig effect op je bloeddruk en je gaat weer verder vanuit een kalm en rustig perspectief. 

Hartverbinding

Als we mediteren vanuit de stilte van ons hart brengt het je dicht bij jezelf. . Zo handelen we heel natuurlijk naar ons gevoel van liefde die de harmonie en eenheid voor alles weer herstelt.
We zijn dan verbonden  met onze ziel, met de Bron, God, het Universum, of al wat is, in verbinding met het veld van alle mogelijkheden. 


Focus

Mediteren verbetert je concentratievermogen. Dit geeft meer focus waardoor je bewust kunt kiezen wat je belangrijk vindt om energie in te steken en waarin niet. Je centreert je aandacht en energie voor een door jouw gekozen doel. Deze gebundelde energie geeft kracht en trekt mogelijkheden aan voor verwezenlijking van jouw doel. 

Mediteren in een groep

Mediteren in een groep versterkt het meditatieve energieveld waardoor het makkelijker is om te doen. Je kunt als het ware meevaren op de kalme energie van diepe stilte die er heerst.
Door het krachtige energieveld dat ontstaat stralen we de vredige ,kalme en stille energie van het Zijn ook uit naar elkaar en naar de weide omgeving.


Wil je zelf leren mediteren in stilte voor thuis, met veel achtergrond informatie over het hoe en waarom, kijk dan eens naar de cursus "leren mediteren".

Praktische info:  

Deelname is met een strippenkaart:
Strippenkaart 45,- euro voor 6x  (7,50 euro per keer)
Strippenkaart 70,- euro voor 10x  (7,-  euro per keer)

Kun je een keer niet, dan betaal je ook niet. Wil je iemand meenemen, dan kan dat ook met je strippenkaart.
  
De locatie is Het Kasteel 778 in Apeldoorn.